съвети SEO услуги

Малко за SEO процесите

През последните няколко седмици екипът ни работеше усърдно по изграждането на сайта и неговата презентация. След близо месец активен труд, резултатът е налице.

Но за един сайт не е достатъчно да има изграден уеб дизайн. Активност е нужна както от страна на авторите на една страница, така и от посетителите. А за да има посетители, трябва да има добро SEO.
За тези, които не са запознати с термина, SEO (search engine optimization) представлява процес на пригодяване на „видимостта“ на един уеб сайт в интернет пространството. С най-прости думи – колкото по-напред се появява един сайт в търсачките, напр. Google, толкова повече хора ще видят въпросния сайт (т. нар. impressions), и също толкова повече хора ще посетят сайта (visits). През активния период на изгрждане на SEO система за tochkakom.com резултатите се подобряваха бавно, но стабилно. Дотолкова, че в момента попадаме на втора страница под ключова дума „уеб дизайн“ в Гугъл ;)

Оптимизацията за търсачки е важен елемент от създаването на успешен уеб сайт.

Много полезна в начално ниво на изграждането на един сайт и първоначалното му промотиране, оптимизацията е полезна също и на по-късно ниво. Доказано е, че сайтове, които не предоставят задоволителни резултати от към целеви перспективи, могат да обърнат ситуацията с помощта на качествена онлайн оптимизация. Изграждaнето на SEO е сложен процес, ежегодно изменящ се покрай изискванията на Google. Като най-голямата търсачка в интернет пространството, екипът на Гугъл следи процесите на SEO и ги коригира постоянно, за да не може търсачката да бъде „надхитрена“ от потребителите. Следенето на тенденциите се извършва от SEO специлисти, които знаят как се поддържа добро ниво на „видимост“. Един от най-основните елементи е строго-определеното и качествено съдържание на уеб страниците. Преди всичко – авторът на един сайт не трябва да забравя, че информацията, която публикува, е насочена към хората, а не към машините. Понякога „перфектното“ на теория SEO води до отрицателен ефект сред посетителите на страницата.

Ние вярваме, че SEO оптимизацията е важна за успешния начален старт и развитие на един уеб сайт. Въпреки че работата по тези процеси не е фокус на нашата работа, ние предлагаме и услуги, свързани с SEO. Тепърва ще публикуваме полезни съвети за добро изграждане на информационния панел и детайли, свързани с оптимизацията за търсачки.

Ако считате, че вашият сайт може да бъде подобрен в тази посока и имате нужда от оферта – пишете на info @ tochkakom.com.

Остави коментар